zde se nacházíte:
Úvod > Blog > SÉRIE: 20 PROSEB DĚTÍ #15

Blog

SÉRIE: 20 PROSEB DĚTÍ #15

05.04.2020

PROSBA Č. 15

„Řekněte mi na rovinu, když někdy nevystačíte s penězi. Pro mě je stejně mnohem důležitější čas než peníze. Ze skvělé společenské hry se raduji mnohem víc než z nějaké nové hračky.“


V rámci rozpadu vztahu rodičů se snažíme dětem dát úplně vše ve snaze zmírnit dopad rozpadu rodiny na dítě. Může to způsobit, že jsme ve stresu, trávíme méně času s dítětem, protože hledáme cestu, jak vydělat více peněz. Jsme pak v začarovaném kruhu.

I přes dobu, která dnes je, tak děti potřebují spíše náš čas a naši pozornost, než naše finance. Určitě jim udělá radost malý dárek, ale větší radost mají skutečně z času s námi. Já jsem s dětmi začala s mužem před nějakou dobou pravidelně hrát společenské hry a děti si to tak oblíbily, že jim tablet ani nechybí v danou dobu a vysloveně připomínají, kdy budeme zase hrát. U těchto aktivit si užijeme společnou legraci vytváří se vzpomínky, které jim zůstanou a nestojí to žádné peníze. Jen čas nás rodičů.

Děti jsou dost vnímavé a chápavé, aby z vás vycítily, pokud se něco děje, třeba pro finanční tlak na nás a my jim nechceme nic říct, ať je nestresujeme. Ale stresujeme je již tím, že oni vnímají, že se něco děje, ale neví od nás co a mohou si to vysvětlit různě, třeba že za něco mohou. Je lepší s nimi mluvit přiměřeně jejich věku, ale narovinu a domluvit se s nimi, jak to uděláme s dárky atd.