zde se nacházíte:
Úvod > Blog > Nejen věci stojí za to opravovat

Blog

Nejen věci stojí za to opravovat

07.02.2018

Tento týden je věnován Národnímu týdnu rodiny a podtitulek je o tom, že manželství není pouze kus papíru. 

Tento názor plně sdílím. Věnuji se rodinnému právu již více jak deset let a každý den vidím případy, kdy manželství přestává fungovat a hledají se způsoby, jak vše v klidu dořešit. 

I přes mnohaleté zkušenosti s rozvody věřím v to, že manželství má smysl a že se nejedná jen o kus papíru. Tento "kus papíru" působí hodně na psychiku členů rodiny a i přes to, že se dnes často prezentuje, jak jednoduchý rozvod je a že nemá smysl bojovat o záchranu manželství, že je lepší "jít o dům dál", tak musím říci, že je to hodně individuální a často by za záchranu manželství stálo bojovat v mnoha rozvedených manželstvích. 

Nejvíce tíživou situaci vnímají děti a i přes veškerou snahu rodičů to děti cítí a rozvod má na ně dopad a často se důsledky projeví až v dospělosti. 

Pokud tedy existuje alespoň malinká možnost záchrany manželství, stojí za to se pokusit o zlepšení. A jak říkají naše maminky a hlavně babičky "Věci stojí za to opravovat a ne hned je vyhodit a pořídit si nové." a ve vztazích to platí ještě více.